Een eeuwenoud gastronomisch verleden
Eten bij OAXACA is als een reis naar Mexico

Joan Bagur
Een liefhebber van de Mexicaanse keuken
De Menorcaanse chef Joan Bagur is een nieuwsgierige reiziger en een gepassioneerde liefhebber van de rijke, eeuwenoude Mexicaanse gastronomie. Hij heeft een diep respect voor seizoensproducten en ingrediënten, waardoor hij gerechten creëert met heldere smaken, diverse texturen en aantrekkelijke presentaties.
Met een bescheiden en respectvolle houding heeft hij de best bewaarde geheimen van de Mexicaanse keuken leren kennen. Zijn creaties zijn geworteld in de authentieke ambachtelijke en traditionele smaakbasis, wat resulteert in wat we vandaag de dag kennen als een traditionele keuken in evolutie.

De Mexicaanse Milpa
Pioniers met een eigen Mexicaanse moestuin – onze grootste schat
Xalapeño’s, Poblano-pepers, Chiles de árbol, zwarte bonen, Miltomate, Acuyo, Postelein, Epazote, Quintonil, Pompoenbloemen, maïskolven, Criollo- koriander, tomaten, cactusvijgen en Huitlacoche… Dit zijn enkele van de Mexicaanse producten die we kweken. Wekelijks worden verse planten naar ons restaurant gebracht, essentiële ingrediënten waarmee we de authentieke smaken van de traditionele Mexicaanse keuken tot leven brengen.