Een eeuwenoud gastronomisch verleden

Eten bij OAXACA is als een reis naar Mexico

Oaxaca haalt zijn essentie, mystiek en traditie uit Mexico en respecteert de producten van de Mexicaanse bodem en hun oorspronkelijke smaken. We spreken over een traditionele keuken in evolutie, waarbij eeuwenoude technieken en bereidingswijzen voor sauzen en gerechten worden behouden, maar ook ruimte is voor moderne culinaire innovaties. Huisgemaakte "tortillas" van nixtamaliseerde maïs, authentieke "moles", aan tafel bereide guacamole, sauzen in molcajete en het ritueel van café de olla zijn hoogtepunten van de Mexicaanse volkskeuken die je in al hun pracht kunt beleven.
MENUKAART
WIJNKAART

* Hoewel we de website regelmatig bijwerken, gelden de actuele gerechten en prijzen op de menukaart in het restaurant.

oaxaca_Diseño_homev1

Joan Bagur

Een liefhebber van de Mexicaanse keuken

De Menorcaanse chef Joan Bagur is een nieuwsgierige reiziger en een gepassioneerde liefhebber van de rijke, eeuwenoude Mexicaanse gastronomie. Hij heeft een diep respect voor seizoensproducten en ingrediënten, waardoor hij gerechten creëert met heldere smaken, diverse texturen en aantrekkelijke presentaties.

Met een bescheiden en respectvolle houding heeft hij de best bewaarde geheimen van de Mexicaanse keuken leren kennen. Zijn creaties zijn geworteld in de authentieke ambachtelijke en traditionele smaakbasis, wat resulteert in wat we vandaag de dag kennen als een traditionele keuken in evolutie.

mexico

De Mexicaanse Milpa

Pioniers met een eigen Mexicaanse moestuin – onze grootste schat

Xalapeño’s, Poblano-pepers, Chiles de árbol, zwarte bonen, Miltomate, Acuyo, Postelein, Epazote, Quintonil,  Pompoenbloemen,  maïskolven,  Criollo- koriander,  tomaten,  cactusvijgen en Huitlacoche… Dit zijn enkele van de Mexicaanse producten die we kweken. Wekelijks worden verse planten naar ons restaurant gebracht, essentiële ingrediënten waarmee we de authentieke smaken van de traditionele Mexicaanse keuken tot leven brengen.